هامون كلات روي (جامد، داراي14% روي)
کد کحصول : 121303
عنصر روی، جهت تولید هورمونهای رشد و جلوگیری از ریزش گل، و تشکیل و نگهداری میوه ضروری بوده و کمبود آن علاوه بر زردي برگ-كه بيشتر در برگهاي جوان گياهان زراعی ظاهر مي¬شود- منجر به كاهش مقدار تنظيم كننده¬هاي رشد شده (كه در اثر كمبود روي در گياه به وجود مي¬آيد)، و كوتولگي و كاهش فاصله بين گره¬ها در ساقه گياه را نیز به¬دنبال دارد. در مرکبات نیز، كمبود روی، منجر به خالی شدن برگهاي گياه از كلروفيل شده و شاخه¬هاي انتهايي، خشك و برگها مي-ريزند(كچلي). هامون كلات روي، با اسیدی نمودن و درنتیجه کاهش pH خاک و آب آبیاری، منجر به افزایش جذب و تعادل این عنصر از طریق ریشه در خاک گردیده و از زردرنگی، خشک و بدشکل شدن برگها و میوه¬ها در گیاهان زراعی و باغی، جلوگیری می¬نماید.
خصوصیات هامون كلات روي:
• داراي 14 درصد روي قابل جذب كلات شده با تركيب EDTAT،
• پايداري بسيار زياد و حتي تا pH های بالاتر از 5/8،
• قابل مصرف بصورت مصرف خاکی (چالکود)،
• براحتي در آب حل شده و قابلیت استفاده محلولپاشي يا همراه آب آبياري (كود آبياري) را نیز دارد،
• میزان کلر، بر و سدیم آن بسیار پائین بوده و براحتی در خاک های شور قابل جذب است.
نحوه مصرف:
مصرف خاكي، كود آبياري و محلولپاشي.
موارد مصرف:
کلیه محصولات زراعی، باغی، سبزیجات و گلخآنهاي.
نکات مهم در استفاده از هامون کلات روی جامد 14%:
• در روش كود آبياري باید در هر نوبت آبیاری، مقادیر توصيه شده را در تانكرهاي كود کاملا حل نموده و سپس استفاده کرد تا از گرفتگي نازل ها جلوگيري شود.
• در روش محلولپاشي: باید در هر نوبت قبل از مصرف، تانکر را با کود و تا نيمه از آب خالص پر نموده و خوب بهم بزنيد، در نهایت تانکر کود را با آب خالص پر نمایید.
(يادآوري: هميشه تانکر و ظرف محتوي كود را قبل از استفاده خوب تكان دهید).
احتیاطات
• از مخلوط نمودن هامون کلات آهن با سموم مسي خودداري شود.
• این کود، بگونه اي تهيه شده است كه قابليت اختلاط با بیشتر كودها و سموم علف كش و آفت كش ها را دارد اما بهتر است مقدار كمي از این كود را با کودها و یا سموم دیگر مخلوط نمود چنانچه رسوب تشكيل نشد، دو كود و یا سموم قابل اختلاط هستند.
• توصیه می شود فبل از محلولپاشی در سطح وسیع، غلظت نهايي مخلوط را کنترل نموده و آن را در یک سطح کوچک ازمایش نمود.
نباتات زراعي | ||||
---|---|---|---|---|
محصول | ميزان و روش مصرف | زمان مصرف | ||
مصرف خاكي | كودآبياري | محلولپاشي | ||
غلات | - | دو نوبت هر نوبت 2-1 کیلوگرم در هکتار | دو نوبت هر نوبت 1-0/5 کیلوگرم در هکتار | زمان پنجه زني تا ساقه رفتن (امكان مصرف توأم با علف كش ها) |
محصولات علوفه اي | چند روز بعد از برداشت هر چين | |||
سيب زميني | پس از خاكدهي، قبل از گلدهي | |||
پنبه | تشكيل جوانه هاي گل، دو هفته بعد، قبل از باز شدن قوزه ها | |||
ذرت | 5-4 برگي ، قبل از ظهور گل آذين هاي نر | |||
چعندرقند | 8-6 برگي يك ماه بعد | |||
ساير نباتات صنعتي | 30 تا 40 روز بعد از ظهور جوانه ها (حدودا 8-4 برگي ) و مصرف مجدد بعد از 15 روز | |||
محصولات باغي | ||||
انگور | 50-30 گرم براي هر درختان جوان 100-50 گرم براي هر درخت بارور | دو نوبت هر نوبت 3-2 کیلوگرم در هکتار | دو نوبت هر نوبت 1-0/5 کیلوگرم در هکتار | قبل از گلدهي، پس از تشكيل ميوه، شروع آبدار شدن ميوه ها |
گياهان زينتي و انواع گل | مصرف در مرحله رشد كامل گياه قبل از گلدهي و در شرايط تنش هر 15-10 روز يك بار | |||
پسته | زمان ارزني شدن ميوه، يك ماه بعد، پر شدن دانه ها | |||
مركبات | مصرف پس از ريزش گلبرگ ها، تورم جوانه ها، فندقي شدن و حدودا يك ماه بعد | |||
سبزيجات برگي و پيازي (پياز، كاهو و ...) | 7-5 برگي، قبل از گلدهي، پس از تشكيل ميوه در 3 تا 4 نوبت به فواصل 15 روزه | |||
سبزيجات (گوچه فرنگي، خيار، هنداوانه، خربزه و ...) | قبل از تشكيل ميوه در 3 تا 4 نوبت به فواصل 15 روزه | |||
ميوه هاي گرمسيري | پس از ريزش گلبرگ ها و در مرحله رشد مقدماتي ميوه و 2 تا 3 بار تكرار به فواصل 15 روزه | |||
ميوه هاي سردسيري (سيب، گلابي، گيلاس،...) | پس از ريزش گلبرگ ها و در مرحله رشد مقدماتي ميوه (فندقي شدن ميوه) و 2 تا 3 بار تكرار به فواصل 15 روزه | |||
گیاهان گلخانه اي | ||||
گیاهان گلخانه اي | - | 4-2كيلوگرم در هرm21000 | - 100 گرم در 100 لیتر آب در 1000 متر مربع | مصرف در زمان رشد رويشي (از هفته چهارم تا نهم) |